Kamperen in de Ardèche: dorpen en steden om te bezoeken

Naast het rijke historische erfgoed en de vele natuurlijke toeristische bezienswaardigheden, wemelt het departement Ardèche van vele uitzonderlijke dorpen en steden die een bezoek waard zijn. Hier zijn enkele van deze plaatsen die u niet mag missen tijdens het kamperen in de Ardèche.

Aubenas

Gelegen op 45 km van Montélimar, in het natuurpark Monts d'Ardèche, ligt het dorp Aubenas op 300 m boven de zeespiegel op een rots met uitzicht op de departementvallei. Het dorp is de ideale plek om de verschillende toeristische bezienswaardigheden van de Ardèche te verkennen. In Aubenas kunt u gemakkelijk de kloven van de Ardèche en de Mont Gerbier des Joncs verkennen. De stad heeft ook een kasteel dat is geclassificeerd als een "historisch monument" dat dateert uit de 12e eeuw en dat u kunt bezoeken: bewonder de binnenplaats versierd met torentjes, evenals wenteltrappen in renaissancestijl. Tijdens uw verblijf in Aubenas kunt u ook de Saint-Laurent-kerk, de Martelarenkapel, de Dôme St-Benoît en het voormalige cordeliersklooster zien. Voor recreatie kunt u gaan vissen, kanoën, zwemmen, kajakken, wandelen, boomklimmen en paardrijden.

De bestelwagens

Les Vans, gelegen op 12 km van Balazuc, is een Ardéchois-dorp met een verrassende architectuur die bestaat uit prachtige gebouwen. Het dorp is vooral bekend vanwege het kweken van moerbeibomen en het kweken van zijderupsen. Het staat ook bekend om zijn sublieme landschappen. In Les Vans kunt u de basiliek Notre-Dame-de-Bon-Secours, het kasteel van la Saumès uit de 16e eeuw, de hunebedden en de megalithische brug bewonderen. Het is ook een perfect startpunt om het Parc des Monts d'Ardèche te verkennen. Als u van plan bent een paar dagen in Les Vans te blijven, houd er dan rekening mee dat u kunt gaan kanoën, speleologie, canyoning, wandelen, klimmen in Casteljau en mountainbiken.

Chambonas

Dit typische Ardèche-dorp ligt op slechts 2 km van Les Vans. Het valt op door zijn oude huizen gebouwd op een rotsachtige basis. Het heeft een uitzonderlijk historisch erfgoed. In dit dorp bevindt zich de meest prominente middeleeuwse brug van het departement, bijvoorbeeld de Chambonas-brug. De stad herbergt ook een kasteel uit de 13e eeuw. Het heeft vijf terrassen en een prachtig park in Franse stijl. Tijdens een bezoek aan Chambonas krijgt u de kans om een ​​romaanse kerk uit de 12e eeuw te zien met een enkel schip en een prachtig gebeeldhouwde fries aan de buitenkant. U kunt ook het levende museum van het varken observeren.

Bourg-Saint-Andéol

Gelegen aan de voet van het Laoul-bos, op de rechteroever van de Rhône, herbergt deze opmerkelijke stad het grootste aantal beschermde monumenten in de Ardèche. U zult met name de romaanse kerk van Saint-Andéol, de toren van het Nicolay Hotel, de Saint-Polycarpe-kapel, de Dolmens des Joyaudes en het klooster van de presentatie zien. Je ziet ook het bas-reliëf van de god Mithras III, het lavoir en de fontein van de bronnen van de Tourne, het bekken van Neptunus, de grote tuin, de geklasseerde kastelen uit de 12e eeuw, het museum voor kant en borduurwerk en de neolithische grafgrot. Tijdens uw verblijf in Bourg-Saint-Andéol kunt u verschillende leuke activiteiten ondernemen zoals jagen, wandelen, vissen, zwemmen, paardrijden, kanoën en speleologie.

Largentière

Largentière, gelegen op 10 km van Aubenas, is een van de dorpen die u niet mag missen tijdens een camping in de Ardèche. Dit pittoreske middeleeuwse dorp in de Lijnvallei herbergt een verbazingwekkend middeleeuws erfgoed, zoals het dorpskasteel, de Notre Dame des Pommiers, het hof van Largentière, het zijdemuseum en het erfgoedmuseum. Tijdens uw verblijf in Largentière kunt u wandelen of mountainbiken op de GR du Tour du Tanargue. U kunt ook zwemmen en vissen.

Waar verblijft u in de Ardèche?

Zoals je kunt zien, heeft de Ardèche veel te laten zien. U hoeft dus niet per se een stacaravan op een camping te huren. Zeker, maar als u op zoek bent naar rustige, comfortabele accommodatie, tegen lage prijzen en op een vriendelijke plek, gaat er niets boven een camping in de Ardèche zoals https://nl.ardechecamping.fr/. Komt u met kinderen, dan is de camping ideaal. Vol energie zullen uw kinderen altijd genoeg kracht hebben om in het zwembad te spelen, de glijbanen te proberen, enz. die de camping aanbiedt in de Ardèche. Als u merkt dat uw kinderen een korte pauze nodig hebben van rondleidingen door de stad, zullen ze veel plezier hebben op de camping.

Latest additions

aquamarijn-zeiltochten.nl